Oferte sejur New York

Exista multe alte atractii care se adreseaza cu precadere anumitor categorii de turisti, insa principalele obiective turistice ca Statuia Libertatii sau Empire State Building, Central Park sau Wall Street sunt obiective ce cu totii le cunoastem din filme sau din diferite carti celebre si oricine s-ar simti neimplinit daca ar pasi in New York si nu le-ar vedea. 

Vacante exotice » America de Nord & Centrala » S.U.A » New York

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

De vizitat in New York:

  • Statuia Libertatii - Un adevarat simbol al natiunii americane.
  • Empire State Building - Un edicifiu maret si fascinant.
  • Punctul zero - simbolizeaza devastarea ce a avut loc la 11 septembrie 2001.
  • Time Square - este cunoscuta drept simbol al spiritului American.
  • Rockefeller Plaza - este complex un „chef-d’ouvre” a arhitecturii moderne aerodinamice.
  • Broadway - este atat una din cele mai faimoase strazi din lume cat si cea mai veche strada.
  • Central Park - este o oaza de liniste in jungla urbana.
  • Grand Central Terminal - o cladire grandioasa din Manhattan in stilul Beaux-arts.
  • The Winter Garden Atrium - este un pavilion din marmura si sticla ce dezvaluie vederi impresionante ale Lower Manhattan si ale raului Hudson. 
  • Brooklyn Bridge - este un pod masiv suspendat care cu siguranta este una din perlele arhitecturale ale New York-ului.

New York - Orasul care nu doarme niciodata 


New York City este orasul cu cea mai mare populatie din Statele Unite ale Americii si centrul zonei metropolitane New York, una dintre cele mai mari aglomerari urbane din lume. New York are cinci cartiere ("boroughs"), fiecare dintre acestea putand echivala oricand cu un oras in sine. Cele cinci cartiere ale New York-ului sunt Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx si Staten Island. Marea majoritate a obiectivelor si atractiilor turistice din New York se gasesc in Manhattan (numit si "The City"), insa si celelalte cartiere au o multime de lucruri care merita vizitate.

Ca asezare geografica, New York City, cunoscut si sub numele de "The Big Apple", se afla la gura de varsare a Raului Hudson si ocupa o surpafata de aproape opt sute de kilometri patrati in partea cea mai sudica a statului New York.
New York este un centru important de cultura, media, gastronomie, arta, finante si comert. Imaginile panoramice ale New York-ului sunt recusnoscute cu usurinta oriunde in lume datorita unor structuri celebre cum ar fi Empire State Building sau Statuia Libertatii.

New York este unul dintre centrele mondiale ale filmului, muzicii, modei, culturii dar si al altor domenii cum ar fi politica sau finantele. De aceea influeta deciziilor luate in New York se resfrange de multe ori asupra unor zone indepartate din restul lumii. 

Orasul este foarte bine conectat la restul lumii prin aeroporturi. J.F. Kennedy International Airport si Newark Liberty International Airport sunt cele care asigura legaturile internationale, in timp ce LaGuardia Airport este dedicat zborurilor interne. Mai exista si alte aeroporturi ca Teterboro care insa este folosit de aviatia civila si pentru zboruri private sau Long Island MacArthur Airport, folosit de unele companii low-cost.

O vacanta la New York are cu singuranta de toate pentru toti. New York este o tara intr-un oras deci cu siguranta veti gasi ceva interesant care va transforma vizita la New York intr-o vacanta de neuitat. Fie ca este vorba de plimbarile prin Manhatten pentru a vizita Times Square sau Central Park, fie ca e vorba de diversitatea culturala si culinara, fie ca este vorba de muzica, dans, carti, film sau moda, New York este in sine o atractie turistica, o nestemata ce asteapta sa fie descoperita de fiecare turist in parte.