Oferte sejur Oman

Oman, bijuteria Peninsulei Arabia, este o natiune calda si ospitaliera. Se inalta pana in varful muntilor interiori si coboara pana cand atinge apele Golfului Persic, Golfului Oman si Marii Arabiei.

Vacante exotice » Orientul Mijlociu » Oman

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

De vizitat in Oman:

  • As Saleel Nature Park este o rezervatie naturala din regiunea Sharqiyah. Aici traiesc specii rare de animale, precum gazela arabica.
  • Sistemele de irigare (The Five Falaj) - cele 5 sisteme , cu o vechime de 2000 de ani, sunt declarate patrimoniu mondial UNESCO.
  • Castelele din Oman ilustreaza cultura araba bogata si istoria acestor locuri. Cateva dintre castelele care pot fi vizitate sunt Al Ainayn, AlHazm, Al Hillah, Al Mintarib, Al Sulayf etc.
  • Sur este un oras vechi care merita o vizita cel putin de cateva ore. Orasul este apreciat pentru viata de noapte, dar si pentru constructiile sale navale.
  • Nizwa este vechea capitala a Omanului. Astazi, aceasta atrage calatorii cu bazarurile sale unde se gasesc obiecte de artizanat din argint.

Oman

Tara araba numita oficial Sultanatul Oman, este situata in sud-vestul Asiei pe coasta de sud-est a Peninsulei Arabe. Oman este una dintre putinele tari arabe care se disting printr-o istorie de natiune maritima importanta.

Bijuteria Peninsulei Arabia

Este o natiune calda si ospitaliera. Se inalta pana in varful muntilor interiori si coboara pana cand atinge apele Golfului Persic, Golfului Oman si Marii Arabiei. Istoria si cultura sunt puse la mare pret atat de catre batrani, cat si de catre tineri, fapt ce transforma Oman intr-o destinatie cu adevarat distinsa pentru orice vizitator. 

Limba oficiala vorbita in Oman este araba, dar exista si alte cateva limbi straine general acceptate, cu preponderenta limba engleza, vorbita mai ales in cercurile de afaceri. Islamismul este religia de baza insa localnicii, spre deosebire de alte state din zona, manifesta o toleranta deosebita fata de celalte nationalitati si religii. Ca o consecinta normala, statul pastreaza o pozitie neutra fata de evenimentele care au loc in regiune insa adera la interesele Ligii Arabe.

Gastronomie 

In Oman, mancarurile contin in principal orez, smochine, fructe, peste si carne. Majoritatea mancarurilor sunt gatite in tanour, un fel de gaura in pamant, in care se face foc. Carnea este gatita timp de 24h inainte de a fi consumata. Locuitorii servesc masa pe o panza asternuta pe podea. Mancarea si bautura se ia intotdeauna cu mana dreapta. Un desert preferat este halvaua, facuta de obicei din susan si miere. Cafeaua este neagra si tare, cateodata aromata cu cuisoare. Beduinii considera lacustele o delicatesa

Informatii utile

- Forma de intampinare obisnuita este strangerea mainii.
- Este important, atat pentru femei cat si pentru barbati, sa aiba umerii si picioarele acoperite, precum si sa evite imbracamintea stransa pe corp.
- Este interzisa culegerea si colectionarea de scoici, corali, raci si oua de testoase.
- Comportamentul homosexual este ilegal.
- Cereti permisiunea inainte de a fotografia persoane sau obiecte personale.
- Ora locala este GMT +4.

Ce spun turistii nostri despre Oman

Vacanta in Oman
Mihai S., Bucuresti
The Chedi Muscat - Oman, Aprilie 2016
Vacanta din Oman a fost foarte frumoasa. Am revenit cu drag in Oman... Mai mult