Oferta sejur Abu Dhabi

Abu Dhabi este cel mai mare si mai bogat oras al Emiratelor Arabe Unite, dar si capitala culturala, financiara, politica si administrativa. Arta moderna, centrele comerciale elegante, plajele uimitoare, hotelurile elegante si aventurile pline de adrenalina sunt cele mai noi atractii in randul celor care isi doresc o vacanta inedita.

Vacante exotice » Orientul Mijlociu » Abu Dhabi

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

Obiective turistice in Abu Dhabi

  • Ferrari World – este primul parc din lume cu tematica Ferrari si este cea mai mare atractie de acest gen.
  • Marea Moschee a lui Sheikh Zayed – este considerata a fi principala moschee din tara.
  • Emirates Palace din Abu Dhabi –este un hotel de lux ce imbina splendoarea artei arabe cu cele mai moderne tehnologii, fiind un reper iconic pentru Abu Dhabi, atmosfera demna de povestile din cele 1001 nopti.
  • Parcul acvatic Yas Waterworld General -  este un parc acvatic interesant stabilit in 15 hectare de complex de divertisment Yas Island. Tema unica se bazeaza pe o poveste originala dezvoltata exclusiv pentru Waterpark si aduce un omagiu perlei patrimoniului scufundarii Emiratele Arabe Unite. 

Vacanta in Abu Dhabi


Abu Dhabi(in traducere Tatal gazelei) este capitala Emiratelor Arabe Unite si centru administrativ al emiratului cu acelasi nume. Este condus de catre Khalifa bin Zayed al Nahyan, in acelasi timp si emir al Emiratelor Arabe Unite. 
Abu Dhabi se afla pe o insula in forma de T, cu deschidere catre Golful Arabiei (Persic). In vederea adaptarii orasului pentru o astfel de populatie, in prezent se desfasoara vaste proiecte de modernizare a infrastructurii. 

Capitala

Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite si al doilea oras ca marime din stat dupa Dubai. In anul 2007, orasul a primit titlul de" Cel mai bogat oraş al lumii " in topurile realizate de Forbes si de CNN, aparand sub aceasta titulatura de multe ori si in urmatorii ani, in numerose publicatii internationale. Nivelul de trai ridicat si dezvoltarea rapida a acestui oras au la baza resursele petroliere ale zonei, una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume!

Super-cladiri

Printre cele mai renumite super-cladiri ale orasului Abu Dhabi putem numara Central Market Residential Tower, The Landmark, Sky Tower, Abu Dhabi Investment Authority Tower, Banca Nationala Abu Dhabi, Hotelul Hilton si Etisalat, zgarie-nori in jurul carora s-au conturat districtele financiare, administrative si comerciale ale orasului. Abu Dhabi Plan 2030 este planul de dezvoltare care sustine aceasta miscare si care prevede constructii masive in zona centrala, cu extindere spre periferiile dominate de suburbii si de zone rezidentiale.

Atractii turistice

Cladirile inalte, zgarie-norii si celelalte forme de expansiune ale centrului orasului sunt atractiile turistice de la care trebuie sa pornesti, insa nu sunt singurele. Abu Dhabi nu inseamna numai petrol, finante si comert, ci si cultura araba, religie si traditie. Cel mai important simbol al acestora este Marea Moschee Sheikh Zayed, una dintre cele mai opulente si mai interesante moschei din intreaga lume. Constructia acesteia a inceput in anul 1996 si, cu toate ca inca nu este gata, moscheea are acum o capacitate de 41,000 de oameni si poate fi vizitata zilnic.
Alte simboluri deosebite ale orasului, dar si locuri pe care trebuie sa le incluzi pe lista de atracţii turistice demne de a fi vizitate se află atât în oraş, cât şi în apropierea acestuia. Palatul Emiratelor este punctul de început şi locul în care cultura arabă, bogăţia ei şi extravaganţa sunt mai mult decât impresionante. Pentru cei care pornesc în căutarea distracţiei Faleza Abu Dhabi, Parcul de distracţii Ferarri World şi Yas Waterworld sunt cele mai bune alegeri. În apropiere de oraş, mai poţi vizita şi Arabian Wildlife Park, Al Ain Zoo şi All Ain Oasis.

Sporturile

Abu Dhabi va deveni principala destinatie a sporturilor ce gazduieste Campionatul Abu Dhabi de golf,  Red Bull Air Race, si Formula One Grand Prix. Astefl, Abu Dhabi-ul a fost votat printre Destinatiile din top 10 din lume de Lonely Planet si Frommers in 2010.
Dubai-ul este considerat un centru principal al evenimentelor sportive in regiune. Prin urmare in acest emirat se organizeaza cele mai importante evenimente sportive, cum ar fi: Desert Classic PGA Golf Tournament,UIM Class One Powerboat World Championships, ATP Dubai Tennis Open, Dubai Sevens Rugby Tournament si Dubai World Cup horse race. Datorita facilitatilor sportive in Dubai impreuna cu vremea placuta, emiratul este clasificat ca destinatia ideala pentru o vacanta plina de activitati. Astfel, aveti multe optiuni sportive din care puteti alege ce fel de sport v-i se potriveste in perioada petrecuta in Dubai, cum ar fi: pescuitul la mare, schiul pe o partie de interior, golf, sau schiul pe nisip in desert.