Oferta vacanta Saint-Martin

Saint-Martin este o insula impartita intre Guadelupa Franceza si Antilele Olandeze si este cel mai mic stat impartit intre doua tari. Astfel va ofera posibilitatea de a va bucura de trei culturi distincte: sobrietatea olandeza pe de o parte, creativitatea francezilor si desigur, pasiunea si caldura caracteristice exoticilor.

Vacante exotice » Caraibe » St. Martin

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

De vizitat in St. Martin:

  • Philipsburg - un oras superb foarte modern tipic olandez cu strazi inguste si pline de viata.
  • Pinel Island este o mica bijuterie la doar o scurta plimbare cu barca de Cul-de-sac.
  • Baie Rouge este o plaja pitoreasca in Basses (Lowlands) zona Terres pe Sf. Martin.
  • Concordia Hill - dealul unde in 1648 s-a semnat acordul de control comun al insulei intre francezi si olandezi.
  • St. Marteen Zoo - unde puteti admira senzationalii pauni precum si alte pasari si animale.
  • Ferma de fluturi Galion - este ceva absolut unic.

Sejur St. Martin


Sejur in St. Martin sau sejur in St. Maarten, ce preferati?


Insula componenta a arhipelagului Antilele Mici din Marea Caraibelor, St. Martin este unul dintre cele mai mici teritorii din lume (87 km²) dizivat intre doua natiuni: Franta si Regatul Unit Olandez, din 1648.  Partea franceza („St. Martin”) detine 53 km² si are capitala la Marigot, iar partea germana („St. Maarten”) 34 km², avand capitala la Philipsburg, dar are cea mai mare densitate a populatiei. Desi insula este divizata in cele doua parti, franceza si germana, limba dominanta vorbita este limba engleza, existand si un dialect local.

Insula St. Martin a fost descoperita in 1493 de catre celebrul explorator Cristofor Columb, in timpul celei de-a doua expeditii in Lumea Noua si a primit numele dupa ziua sfantului celebrat in zona in acea zi, Saint Martin of Tours.

Printre insulele invecinate se numara Saint Barthelemy, Anguilla, Saba, Saint Eustatius, Saint Kitts - Nevis. Cu exceptia insulei Nevis, restul sunt vizibile in timpul unei zile senine din St. Martin.

Cel mai inalt punct al insulei este varful Pic Paradis (424 m), situat in partea franceza. Pe insula nu se intalneste nici un rau. Numeroasele trasee marcate ofera acces in padurea care acopera insula, invitand turistii la explorare.

Distinctia frantuzeasca sau germana, care va caracterizeza cel mai bine?


Turistii care doresc sa descopere viata de noapte, cazinourile si plajele insulei, sa achizitioneze diverse obiecte traditionale si sa incerce o gama variata de bauturi exotice preparate cu rom si lichior de guave pot sa aleaga partea germana, iar cei care doresc un sejur in St. Martin mai linistit, la plaja si cumparaturi in buticurile locale sau sa testeze din delicatesele bucatariei frantuzesti si indiene, pot opta pentru partea franceza.

Cele doua zone se disting in cultura si viata locala, adoptand stiul tarilor reprezentative:
  • Partea franceza: eleganta, luxoasa cu hoteluri, restaurante si magazine rafinate
  • Partea germana: mai dezvoltata din punct de vedere comercial si turistic, zona portuara aglomerata (mai ales pentru navele de croaziera)

Un sejur in St. Martin, pe gustul tuturor !


Un aspect impresionant al insulei este zona din apropierea aeroportului international Princess Juliana, unde aproape pregatite de aterizare avioanele trec la o altitudine foarte joasa fata de plaja Maho, plina de turisti.

In concluzie, daca doriti sa plecati intr-o vacanta exotica si sa pasiti hotarul a doua tari simultan, va recomandam un sejur in St. Martin; insula care indeplineste dorintele de vacanta pentru toti turistii. Alegeti sa calatoriti in St. Martin sau in St. Maarten si povestiti-ne o experienta de vacanta deosebita !