Oferta vacanta Koh Samui

Vacante exotice » Asia » Thailanda » Sejur Koh Samui

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

De vizitat in Koh Samui:

  • Marea statuie a lui Buddha - se gaseste in templul Phra Yai si este cea mai faimoasa atractie turistica datorita dimensiunii sale uriase.
  • Cascada Namuang – cu 2 niveluri de cadere, aceasta cascada descrie paradisul tropical.
  • Rocile Hin-Ta Hin-Ya – se regasesc in apropierea unei plaje si au o frumoasa poveste a doi bunici care s-au transformat in roci, dupa ce s-au scufundat in timpul unei furtuni pe mare in ziua nuntii fiului lor.
  • Gradina Zoologica – un paradis al animalelor tropicale, aceasta gradina zoological reprezinta unul din cele mai importante atractii turistice din Koh Samui. 
  • Urmele lui Budha - 4 bucati de piata de dimensiuni impresionanate superb sculptate.
  • Gradina Magica din Insula Samui - supra numita si Gradina Secreta a lui Buddha.
  • Templul Samret - interiorul sau este dominat de statuia sculpatat in marmura a lui Buddha inclinat.
  • Parcul Marin Ang Thong - este un urias parc marin compus din 42 de insule, reunite sub numele Ang Thong. 

Koh Samui sau Samui

Are o suprafata de 247 km patrati este cea mai mare insula din Thailanda si a treia mare insula intr-un arhipelag de peste 80 (in mare parte nelocuite) insule care formeaza Ang Thong National Marine Park, un paradis al caiacului si snorkelingului. Cu 25 km lungime si 21 km latime, Samui este destul de mare pentru o explorare serioasa si aventuroasa, dar poate fi strabatuta in doar cateva ore cu motocicleta sau cu masina. 

Koh Samui sau Insula Samui (in tailandeza „koh” inseamna „insula”) este considerata a fi al doilea cel mai fumos loc din Tailanda, insa cei care adora frumusetile naturale intr-un mediu linistit vor spune ca este prima destinatie turistica din Tailanda. Multi europeni au fost atrasi de Koh Samui, multi dintre acestia stabilindu-se aici. 

Insula este o statiune complet amenajata pentru turisti. Sarmul sau original (Palmieri care se balanseaza in vant, plaje albe si apele racoritoare ale Golfului Tailandei) a ramas in majoritate intact. Koh Samui ofera de toate, de la petreceri zgomotoase pe plaja pana la golfulete linistite, sporturi de apa, aventuri, atractii pentru familii si culoarea locala, care fac din aceasta insula o statiune populara. 

In Samui se pot practica toate sporturile de apa: scufundari, surfing. Este important sa verificati daca scoala de scufundari apartine uneia dintre cele doua asociatii internationale care regularizeaza standardele de siguranta pentru echipament si calitatea instructiei. Koh Samui se lauda cu plaje mirifice. Cea mai aglomerata este statiunea din Chaweng. Plaja Hat Chaweng este echipata cu sezlonguri, umbrele, baruri pe plaja si restaurante. Plaja Hat Lamai de la sud est asemanatoare, insa putin mai linistita. 

Clubul Santiburi se lauda cu singurul teren de golf cu 18 gauri de pe insula. Aflat in interiorul insulei dinspre Mae Nam, orasul invecinat Bophut, muntii abrupti laterali si canalul navigabil ofera o priveliste uimitoare a zonei golfului si a Insulei Pha Ngan. Caiacul este un mijloc excelent de a vedea Parcul National Marin Angthong. In varful cascadei Na Muang se afla o piscina naturala placuta, la aproximativ 30min de urcus. Puteti inchiria si un elefant care sa va duca la poalele cascadei. 

Tiparele meteorologice in Samui sunt un pic diferite fata de restul Thailandei. Din Aprilie pana prin Septembrie, atunci cand cea mai mare parte a tarii este sub influenta musonica, Samui ramane destul de uscat, dar din octombrie pana in decembrie, are o clima umeda fata de restul Tailandei. Cel mai uscat sezon este in peroiada Ianuariarie-Martie.