Oferta sejur Halkidiki - farmecul Greciei

Halkidiki se afla in nordul Greciei si este compusa din 3 brate - Kassandra si Sithonia cu numeroase statiuni si peisaje magnifice si Muntele Athos, centrul religiei ortodoxe – o zona de mister, contemplare si izolare.

Europa » Grecia » Halkidiki

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

Obiective turistice in Halkidiki


  • Pestera de la Petralona - o atractie importanta, aici s-a descoperit in 1960 un craniu al unui om de Neanderthal.
  • Muntele Athos - cunoscut si sub numele de Muntele Sfant, adaposteste comunitatea monahala semi-autonoma, formata in totalitate din barbati. Muntele Athos este centrul regliei ortodoxe – o zona de mister, contemplare si izolare.
  • Olynthos - cel mai important centrul politic din Halkidiki in perioada clasica, se afla pe doua dealuri: pe dealul din sud se afla un oras fondat in sec. 7 i.Ch, distrus apoi de persi in 479 i.Ch.
  • Mormantul Macedonian de la Potidea - Potidea a fost construit in 600 î.Hr de colonisti din Corint. A jucat un rol important in razboaiele persane, rebeliunea impotriva Primei Ligi Ateniene din 432-31 î.Hr. a fost unul din motivele care au dus la Razboiul Peloponezian.
  • Antica Stageira - locul de nastere al lui Aristotel, marele filosof al antichitatii si profesorul lui Alexandru cel Mare, a fost intemeiat în 655 î.Hr de colonistii din Andros. Se spune ca locuitorii din Stageira au transferat ramasitele lui Aristotel in Stageira, le-au ingropat acolo si au făcut un festival in cinstea lui, numit „Aristotelia”.
  • Toroni - se afla in sud-vestul bratului Sithonia. A fost intemeiat in sec. 8-7 i.Ch. In anul 480 a ajutat persii in expeditia lor impotriva lui Xerxes care pornise impotriva Greciei si cativa ani mai tarziu au devenit membri ai aliatilor Atenei.

Vacanta in Halkidiki


Halkidiki se afla in nordul Greciei si este compusa din 3 brate - Kassandra, Sithonia si Muntele Athos
Este cea mai frumoasa zona din nordul Greciei, aceasta peninsula pastrandu-si dintotdeauna acelasi farmec. Padurile, plajele cu nisipul fin, golfuletele ascunse, orasele istorice si satucurile pitoresti fac deliciul turistilor.

Kassandra si Sithonia

Primele doua sunt cele mai dezvoltate ascunzand plaje minunate, pensiuni cochete si hoteluri de lux, peisaje ce va vor taia rasuflarea si o combinatie absolut magica intre nuantele turcoaz ale Marii Egee, auriul nisipului fin, argintiul stancilor incruntate ce strajuiesc adesea plajele si verdele crud al vegetatiei mediteraneene. Tabloul este strapuns pe alocuri de albul impecabil cu care sunt imbracate casele traditionale grecesti.

Muntele Athos

Daca bratele Kassandra si Sithonia sunt intesate de statiuni turistice, unitati de cazare de toate tipurile si pentru toate bugetele si oaze de verdeata, bratul Muntele Athos este rezervat doar calugarilor si preotilor care slujesc la manastirile de aici. Muntele Athos are un statut aparte fata de toate celelalte statiuni ale peninsulei, manastirile sale fiind considerate adevarate fortificatii in munte. Excursiile cu iahtul de-a lungul coastei ofera cele mai inedite panorame. 

Legenda spune ca Poseidon, zeul marilor, ar fi aruncat tridentul in aceasta zona si astfel s-a format aceasta peninsula cu trei degete, care inainteaza in mare, precum forma tridentul sau. Daca privim pe harta, chiar are o forma deosebit de interesanta , cu tarmurile frumos dantelate si golfuri de vis formate intre aceste degete. In nordul celor trei brate se afla zona continentala a peninsulei.

Locuri de vizitat in timpul sejurului in Halkidki


* Zona Continentala Halkidiki
o Muzeul Arheologic
o Muzeul de Antropologie si Grota Sfanta (Petralona) 
o Acropola din Antigoneia

* Kassandra
o Canalul Potideea
o Sfintirea Sfîntului Pavel
o Catedrala
o Muzeul de Arta Populara
o Castele Bizantine în Nea Fokeea si Sani

* Sithonia
o Zona Toronei antice
o Asezaminte antice din Nikiti, datand din secolul al 8-lea si al 7-lea î.Chr.

* Muntele Athos
o Turnul din Prosfori (Ouranoupolis) - anul 1334
o Castelul bizantin din Ouranoupolis