Oferta sejur Thassos- "Insula de smarald"

Desi in Thassos viata de noapte este prezenta, la fel si cunoscutele obiective turistice de aici, aceasta insula atrage mai mult pentru varietatea cromatica a reliefului si prin serile relaxante petrecute pe terasele de la malul marii.

Europa » Grecia » Thassos

Alege destinatia dorita:Buget € (minim - maxim):Facilitati oferta: Vezi toate

Obiective turistice in Thassos


 • Alyiki – portul de marmura si plaja.
 • Giola – piscina naturala.
 • Marble Beach – plaja de marmura.
 • Panagia – oraselul traditional.
 • Theologos – satuc traditional, fosta capitala.
 • Paradise Beach – cea mai spectaculoasa plaja.
 • Golden Beach – cea mai mare plaja cu valuri.
 • Thassos – portul principal, capitala.
 • Limenaria – cel mai nou oras din Thassos.
 • Agios Ioannis – plaja „libera”
 • Muzeul de Arheologie - se afla in orasul Thassos si prezinta frumoasa istorie a Greciei.
 • Teatrul Antic - a fost construit in interiorul unui deal, oferind o priveliste minunata asupra Marii Egee.

Vacanta in Thassos


Thassos "insula de smarald", este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala (8 km).
Thassos este acoperita de paduri dese de pini, brazi, stejari si platani. Padurile se intind pe aproximativ 9/10 din suprafata insulei, iar de-a lungul litoralului cresc maslini. Pinii cresc pana la tarm, iar lemnul lor este una din sursele principale de venit ale thassienilor.

Vinul

Thassos este renumita pentru marmura alba ca zapada, uleiul de masline, mierea si vinul produse aici. Vinul din Thassos este considerat unul dintre cele mai bune din Grecia. Regina Egiptului (Cleopatra) trimitea barci in fiecare an pentru a aduce vinul din Thassos in Egipt. Se spunea ca zeii din Olimp beau numai vinurile din Thassos.

Situri arheologice

Thassos reprezinta un mare interes din punct de vedere arheologic, atat pentru ruinele care nu au fost acoperite de pamant, cat si pentru descoperirile care sunt expuse in muzeul de aici. Muzeul de Arheologie din Thassos este unul dintre cele mai bogate din Grecia de Nord. Aici puteti admira o colectie unica de antichitati datand din secolul al 7-lea I.Hr. pana in secolul al 7-lea D. Hr. Muzeul de Arheologie din Thassos nu este singurul muzeu pe care il puteti vizita pe aceasta insula.

Traditiile

Locuitorii insulei au pastrat traditiile mostenite din generatie in generatie. Unele dintre obiceiurile care au mai ramas si astazi sunt festivalurile care au loc in cinstea sfintilor. Thassienii sunt oameni foarte religiosi si au construit multe biserici si manastiri pe insula. 

Festivaluri in Thassos

In timpul verii, turistii care vin in Thassos au parte de multe evenimente pline de culoare. Unul dintre cele mai importante evenimente este Carnavalul, care se desfasoara in toate satele din Thassos, in special in Potamia, unde are loc o parada minunata. Evenimentul are loc in februarie si consta in strazi pline de decoratiuni, parade, oameni costumati si dansuri. Cel mai impresionant eveniment al verii este Festivalul de Arta Dramatica si se desfasoara in Teatrul Antic.