Gastronomia Emiratelor Arabe Unite se remarca printr-o mare diversitate. Este si normal, avand in vedere ca aici traiesc un numar mare de etnii diferite!
La tarabele cu mancaruri de pe strada si in restaurante mai mici decat cele din hoteluri puteti face cunostinta cu adevarata bucatarie traditionala araba. Pe langa fast-foodurile obisnuite cu care va puteti intalni oriunde in lume, sunt aici restaurante ale pakistanezilor, indienilor , libanezilor sau iranienilor, cu mancaruri tipice.
Dintre felurile de carne se consuma cel mai adesea carnea de miel, de ied, de pasare si de vita. Aceasta se frige sau se fierbe si se serveste cu diverse sosuri si cu garnitura de legume. De obicei, impreuna cu carnea si garniturile se mai mananca si fenicul in otet, sparanghel, dovleac sau conopida. Carnea necesara gatitului se obtine conform unor reguli severe stabilite de religia musulmana. Animalele trebuie sacrificate numai prin taierea gatului si scurgerea sangelui. Traditia islamica interzice credinciosilor consumul de carne de porc, aceasta fiind servita numai turistilor in restaurantele mari din hoteluri si fiind insemnata vizibil in meniu.
La masa se bea cel mai adesea apa, foarte necesara datorita gustului picant al mancarurilor si climei toride. Cu exceptia emiratului Sharjah, unde consumul de alcool este strict interzis, va puteti comanda, mai ales la restaurant sau la hotel, un pahar de vin sau alte bauturi alcoolice. Bautura traditionala locala este cafeaua tare.
Daca esti interesat de un
sejur exotic in Dubai poti sa accesezi ofertele noastre sau daca doresti o oferta personalizata, te rugam sa ne solicitati prin
formularul de contact si o sa-ti raspundem in cel mai scurt timp.