Vacante exotice » Oceanul Indian » Mauritius

Sofitel Imperial Resort & Spa 5*, Flic en Flac - Mauritius, Octombrie 2017

Lucian & Laurenta S.
Buna ziua,

Atasez cateva fotografii din Mauritius.
Tin sa evidentiez calitatea hotelului (probabil cel mai bun din Mauritius - premiat 2014 World Luxury Hotel, design Kenzo). Transferul asigurat de reprezentantul dvs. la dus si la intoacere, ireprosabil.
Zborul cu Turkish Airlines, probabil cea mai scurta durata, in conditii civilizate (loc spatios pentru calatori europeni - spre deosebire de firmele din Asia, care au scaune subdimensionate).

Mauritius este o tara civilizata, cu populatie majoritara indiana de religie hindusa, cu cel mai inalt PIB pe locuitor din Africa (peste Africa de Sud).
Oamenii sunt politicosi, nu sunt agresivi. Vorbesc limba franceza (creola) in familie si la scoala, indiferent de religie. Personalul hotelului vorbeste impecabil si limba engleza.
Se poate calatori fara grija cu taxiul. Soferii vorbesc franceza si engleza.
Se poate plati oriunde (magazine, restaurante) cu cardul. Cu exceptia taxiului unde am platit cash, nu e nevoie de schimbat in moneda locala.
Moneda preferata este EURO (de altfel preturile caselor sunt tot in EURO).

In luna octombrie este primavara. Ziua cu precadere cerul este acoperit de nori, inseninandu-se dupa ora 16:00. Temperaturile sunt, in mod constant, maxima 29 grade, minima 22 grade (seara si noaptea e foarte placut, cerul este senin si plin de stele), iar apa oceanului are 26 grade, fara a fi insa crystal clear, ca in Maldive, sau vara in Mediterana. 

Bucatarie indiana, care aspira sa fie frantuzeasca. 
In hotel exista si un local chinezesc, unul japonez si unul specializat in fructe de mare.

Peisajul este superb, cu paduri luxuriante, varfuri vulcanice, lacuri si cascade. O experienta interesanta este zona sacra hindusa (loc de pelerinaj pentru hindusii din intreaga lume). 

Din pacate nu exista un stil arhitectural local. Casele, desi multe sunt din beton, cu unul sau doua etaje, sunt de regula nefinisate la exterior, localitatile nu par a fi sistematizate (constructii haotice). In sudul insulei, pe un versant al unui munte - exista localitati sarace, in care oamenii locuiesc in favele, ca in Brazilia, iar pe alt versant este o asezare a oamenilor bogati, de tip Pipera. Restaurantele locale, nu par a fi frecventabile.

O experienta interesanta.

Salutari prietenesti,
Lucian si Laurenta S.


Sorry, only modern browsers.